277.210 gösterim
1,94 viral puan

Bilgi Evleri Kadınlarının Sanatla Buluşmasından 5 Güzel Kare

Osmangazi Belediyesi, Bilgi Evleri sayesinde anne ve çocukların bir arada üretim yapmasına imkan sağlıyor.
sosyotrend 09.05.2017 saat 15:29
  1. 1.

    Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Mehmet Akif Mahallesi Bilgi Evi bünyesinde evsel atıkları sanat eserlerine dönüştüren OSMEK kursiyerlerini ziyaret ederek, el emeği göz nuru yapmış oldukları eserleri inceledi. Vatandaşların meslek sahibi olmaları ve sosyalleşmesine büyük katkı sağlayan OSMEK kurslarının kendileri için çok farklı bir öneme sahip olduğunu belirten Başkan Dündar, “Evsel atıkları çöp olmak kurtararak birer sanat eserine çeviren kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Burada ortaya çıkan her ürün birbirinden güzel. Genç, yaşlı, kadın erkek her kesimden vatandaşlarımızın kendilerini geliştirdiği, farklı meslekler öğrendiği bu kurslarımız büyük ilgi görüyor. Bu da, bizlerin ne kadar doğru bir yaptığını görmemiz açısından son derece önemli. Ben,kurslarımıza katılan kursiyerlerimizi, eğitmenlerini ve emeği geçen herkesi kutluyorum” diye konuştu.
  2. 2.

    Evsel atıklardan sanat eserleri yaptıklarının altını çizen kurs eğitmeni Selime Dinç de, “Kursiyerlerimiz, ortaya çıkardıkları ürünleri günlük hayatlarında kullanabilecekler. Süs eşyasından elbiseye, çantadan tokaya pek çok ev eşyası ve giyime kadar her şeyi yeniden dönüştürüyoruz. Pantolonlar, elbiseler üzerine nakış işliyoruz. Bir fiskostan etek yapabiliyoruz. Önümüzdeki günlerde çeyizlik eşyalar da yapacaklar. Ancak, kursiyerlerin, çeyizlik işlerle vakit kaybetmelerini istemiyorum. Daha çok gündelik kullanabilecekleri işler yapmalarını öneriyorum. Eski sargılardan pano yapan arkadaşlar var. İlerde dönüştürülüp satış da yapılabilir” diye konuştu.
  3. 3.

    Eğitmen Dinç, vatandaşın ihtiyaçlarına cevap veren bir hizmet binasına sahip olduklarını belirterek, “Mahalle arasında olan bilgi evi, tam olarak ihtiyaca binaen yapılmış. Kadınlar gönül rahatlığıyla geliyor. Çocuklarını evde bırakamayan veya bırakmak istemeyenler de geliyor. Çocukları da satranç öğreniyor. Çocuklar için de bir alan oluşturulmuş ve herkes gayet mutlu” dedi. Temel eğitimin alındığı ve toplamda 2 ay süren eğitimlerin ilkini tamamlamak üzere olan kursiyerler, eylül döneminde de tam kadro devam etmek istediklerini söyledi.
  4. 4.

    Toplam modülü 150 saat olan kursta 20 kursiyer; pazartesi, çarşamba ve cuma günleri 13.00 ila 17.00 saatleri arasında çocuklarıyla birlikte gidiyor. Çalışmalarında artık kumaşlardan, iplerden, kurdelelerden, taşlardan, topaçlardan, ağaçlardan, ağaç dallarından faydalandıklarını anlatan Dinç, “Elimizin altında neler varsa bunları sanat eserine dönüştürme adına basit nakış iğnelerinden, Türk işi ve mefruşata kadar atık malzemelerden çok güzel işler çıkartıyoruz. Sadece atık malzemeyi değerlendirme değil, işi sanat eserine dönüştürmeye çalışıyoruz. Basit birleştirmeler değil, kum iğnesinden Çin iğnesine, nakışa kadar pek çok çalışmayı yapıyoruz. Dantele angles takımlarından çeşitli yöntemlerle dönüştürerek çanta yapıyoruz. Biz zıtlıklardan çok faydalanıyoruz. Örneğin, porselen tabağa nakış monte ediyoruz. Birbirine uyumsuz görünen malzemeleri kullanmayı seviyoruz. Porselenle ipi, metalle nakışı, deriyle kumaşı bir arada kullanmayı seviyoruz. Bu anlayışla çalışmalarımızı üretiyoruz” diye konuştu.
  5. 5.

    3 çocuk annesi 38 yaşındaki kursiyer Safiye Vural, herkesin çok zevk alarak çalıştığını belirterek, “Dışarıda vakit kaybedeceğime burada en azından sosyalleşmek, ruh sağlığımız için bizlere çok iyi geliyor. Sosyalleşmek ve verimli üretmek adına burayı tercih ediyorum. Kurs merkezimiz de bize çok hitap ediyor. Buraya gelirken çocuklarımızı da yan taraftaki satranç kursuna getiriyoruz. Çocuklar güvende olunca bizler de gönül rahatlığıyla çalışıyoruz” dedi.
  • Şu an haberi okuyan: 1 kişi var
  • Facebook: 217.241 gösterim

  • Toplam Viral: 46.911 gösterim
  • Toplam Seed: 142.774 gösterim
  • Toplam Direkt: 87.525 gösterim
  • Viral Puan: 1,94